Home‎ > ‎Nieuws‎ > ‎

Later goed geregeld? Bekijk uw pensioen!


Later goed geregeld? Bekijk het nu!

Op 3, 4 en 5 november vindt de 10e editie plaats van de landelijke Pensioen3daagse, een initiatief van Wijzer in geldzaken. Tijdens deze drie dagen vragen wij aandacht voor uw pensioen.

Doe de pensioentest

Heeft u later goed geregeld? Bekijk in 2 minuten of u goed op weg bent naar uw pensioen. Klik hier voor de pensioentest en zie uw kleurscore en pensioenleeftijd. U krijgt ook gelijk handige tips om u verder in uw pensioen te verdiepen.

Verandert er iets in uw leven? Kijk ook dan naar uw pensioen

Pensioen lijkt voor veel mensen ver weg. Toch is uw pensioen dichterbij dan u denkt. Stel u krijgt een nieuwe baan,
u gaat trouwen of samenwonen, krijgt een kind, gaat uit elkaar of u krijgt onverhoopt met een overlijden in uw gezin te maken. Deze levensgebeurtenissen kunnen direct gevolgen hebben op uw pensioen. Pensioen is dus uw hele leven door actueel. Lees hier meer over deze levensgebeurtenissen en de mogelijke gevolgen voor uw pensioen.


Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën, waarin partners uit de financiële sector, de wetenschap, de overheid en onderwijs-, voorlichtings- en consumentenorganisaties hun krachten bundelen om financiële fitheid van Nederlanders te bevorderen. Organisaties die deelnemen aan de Pensioen3daagse zijn onder andere: de Autoriteit Financiële Markten (AFM), het Verbond van Verzekeraars, de Pensioenfederatie, de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB), Mijnpensioenoverzicht.nl, ministerie van Financiën, ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, De Nederlandsche Bank (DNB), Nibud, diverse banken, pensioenfondsen en - verzekeraars, vakbonden, onderwijsinstellingen, pensioenadviseurs en veel werkgevers.