Home‎ > ‎Nieuws‎ > ‎

Pensioenrichtleeftijd naar 68 jaarPensioenrichtleeftijd naar 68 jaar

Per 1 januari 2018 is de pensioenregeling gewijzigd. De pensioenrichtleeftijd is verhoogd van 67 jaar naar 68 jaar. De verwachting is dat mensen langer blijven leven. De overheid heeft daarom de pensioenrichtleeftijd verhoogd. Ieder jaar wordt door de overheid berekend of de levensverwachting van de mensen in Nederland is gestegen, vergeleken met het voorgaande jaar. Als de stijging van de levensverwachting groter is dan één jaar, wordt de pensioenrichtleeftijd verhoogd.

Het pensioen dat u tot 1 januari 2018 heeft opgebouwd, was gebaseerd op een pensioenrichtleeftijd van 67 jaar. Aangezien uw pensioen een jaar korter uitgekeerd zal worden, is uw opgebouwde pensioen herrekend naar 68 jaar. De waarde van uw pensioen blijft daarmee gelijk.

U kunt nog altijd eerder met pensioen. Houd er wel rekening mee dat uw pensioen lager wordt als u eerder met pensioen gaat. 

Klik hier voor de veelgestelde vragen over de wijziging. Wilt u weten wat de wijziging persoonlijk voor u betekent? Neem dan contact met ons op.


Voor zover dit voor u van toepassing is:
De pensioenrichtleeftijd van het pensioen dat is opgebouwd tot 1 januari 2015 bij Nationale-Nederlanden verandert niet.