Home‎ > ‎Nieuws‎ > ‎

Samenwonen? Meld uw partner aan


Samenwonen? Meld uw partner aan

Het is goed om aan uw pensioen te denken en uit te zoeken hoe het partnerpensioen geregeld is als u gaat samenwonen. Zo weet u zeker dat u in onverwachte situaties uw partner goed achterlaat. 

Wist u dat uw partner na uw overlijden naast het partnerpensioen mogelijk recht heeft op een Anw-uitkering? Heeft uw partner geen recht op de wettelijke Anw-uitkering, dan verzorgt Stichting Pensioenfonds Pon (Ring A) mogelijk een uitkering. Kijk hieronder voor meer informatie over deze regeling.

Aanmelden van uw partner

Als u getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap heeft, krijgen wij automatisch bericht van de gemeente. De gegevens van uw partner worden direct in onze administratie opgenomen. Als u ongehuwd samenwoont, moet u uw partner zelf aanmelden bij ons. Gebruik hiervoor het Aanmeldingsformulier. U kunt uw partner bij ons aanmelden als:
  • U minimaal een halfjaar samenwoont met een samenlevingsovereenkomst, of;
  • u meer dan 5 jaar aantoonbaar samenwoont.


Woont u in het buitenland?

Als u in het buitenland woont en gaat trouwen, krijgen wij uw gegevens niet door via uw gemeente. U moet ons zelf laten weten dat u bent getrouwd. Wij ontvangen dan graag een kopie van de huwelijksakte.

De Anw-hiaat pensioenregeling van Stichting Pensioenfonds Pon (Ring A)

Naast het partnerpensioen heeft uw partner na uw overlijden mogelijk recht op de wettelijke Anw-uitkering van de overheid. Om de wettelijke Anw-uitkering te ontvangen, moet uw partner één of meer minderjarige kinderen verzorgen of gedeeltelijk arbeidsongeschikt zijn. Voldoet uw partner niet aan de voorwaarden of is er geen recht op een (volledige) uitkering van de overheid, dan verzorgt Stichting Pensioenfonds Pon (Ring A) een uitkering.

De werkgever betaalt de volledige premie voor alle werknemers met een partner. Als u bovengenoemd aanmeldingsformulier gebruikt, wordt uw partner automatisch aangemeld voor de Anw-hiaat pensioenregeling van Stichting Pensioenfonds Pon (Ring A).