Home‎ > ‎Nieuws‎ > ‎

Toekomst Stichting Pensioenfonds Pon


Toekomst van Stichting Pensioenfonds Pon

Stichting Pensioenfonds Pon is een Multi-ondernemingspensioenfonds. Dit betekent dat er meerdere pensioenfondsen zijn ondergebracht in één stichting. De mogelijkheid van een Multi-ondernemingspensioenfonds eindigt wettelijk op 1 januari 2021. Wij moeten een andere bestuursvorm aannemen.

Wat betekent dit?

Nu bestaat Stichting Pensioenfonds Pon uit Ring P, Ring K, Ring G en Ring A. Dat gaat veranderen. Het voorgenomen besluit is om de Ringen P, K en G op te splitsen in 3 aparte pensioenfondsen. Over Ring A is nog geen besluit genomen.

In de uitvoering gaat u niet veel merken van de verandering. Wat u wél gaat merken is dat u niet meer onder een Ring valt.
De Ring krijgt een nieuwe naam en is qua vorm een eigen pensioenfonds met een eigen pensioenregeling. Op dit moment hebben de bestaande Ringen elk hun eigen pensioenvermogen en pensioenverplichting. Daarbij hebben de Ringen elk hun eigen dekkingsgraad. Hier verandert dan ook niets aan.

De basis van Stichting Pensioenfonds Pon blijft hetzelfde. Het familiegevoel van Pon heeft een belangrijke plek en dat blijft ook zo.

Updates omvorming

Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwste updates over de omvorming van het Multi-ondernemingspensioenfonds?
Klik hier voor actuele informatie over de omvorming.