Home‎ > ‎Over SPP‎ > ‎

Herstelplan Ring P en Ring KHerstelplanHerstelplan Ring P en Ring K

Als de beleidsdekkingsgraad lager is dan de vereiste dekkingsgraad, vraagt De Nederlandsche Bank (DNB) pensioenfondsen om een herstelplan in te dienen. In een herstelplan staat beschreven hoe een pensioenfonds binnen maximaal 10 jaar naar de vereiste dekkingsgraad herstelt.

De vereiste dekkingsgraad laat het vermogen zien dat een pensioenfonds ten minste zou moeten hebben. Wanneer een pensioenfonds niet over dat vermogen beschikt, is er een reservetekort. De dekkingsgraad is de verhouding tussen het vermogen en de verplichtingen. Bij een dekkingsgraad van 100% is er precies genoeg vermogen om alle pensioenen te betalen. Bij het maken van financiële beslissingen wordt het gemiddelde van de dekkingsgraad van de afgelopen 
12 maanden gebruikt. Dit gemiddelde wordt ook wel de beleidsdekkingsgraad genoemd.

Ring P

De beleidsdekkingsgraad van Ring P is lager dan de vereiste dekkingsgraad. De beleidsdekkingsgraad van Ring P stond eind september 2019 op 104,9%. De vereiste dekkingsgraad is 105,8%. Er is daarom voor Ring P een herstelplan ingediend bij DNB. Dit herstelplan is door DNB goedgekeurd.

Ring K

De beleidsdekkingsgraad van Ring K is lager dan de vereiste dekkingsgraad. De beleidsdekkingsgraad van Ring K stond eind 2019 op 108,0%. De vereiste dekkingsgraad is 119,4%. Er is daarom voor Ring K een herstelplan ingediend bij DNB. Dit herstelplan is door DNB goedgekeurd. 

Icons made by Smashicons from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BY