Home‎ > ‎Ring A‎ > ‎Uw situatie verandert‎ > ‎

U heeft een nieuwe baan
U heeft een nieuwe baanU heeft een nieuwe baan binnen Pon

Als uw nieuwe werkgever gebruikmaakt van de Anw-hiaat pensioenregeling bij Stichting Pensioenfonds Pon (Ring A), verandert er niets aan uw dekking. Wij krijgen van uw werkgever bericht dat er een functie-wisseling of een wisseling naar een ander Pon-bedrijf heeft plaatsgevonden. Deze verwerken wij in onze administratie. De dekking loopt door zoals voorheen.

U treedt uit dienst bij Pon

Wij ontvangen een bericht van uw voormalige werkgever wanneer u bij Pon uit dienst treedt. Aan de hand van dit bericht wordt u afgemeld voor de Anw-hiaat pensioenregeling. U bouwt in de Anw-hiaat pensioenregeling geen waarde op. Na afmelding is er dus geen recht meer op een uitkering. Ter bevestiging van de afmelding ontvangt u een stopbrief.

Meer informatie over uitdiensttreding vindt u in de Pensioen 1-2-3.

Vrijwillig voortzetten van de Anw-hiaat pensioenregeling

Als u uit dienst treedt en geen nieuwe werkgever heeft of uw nieuwe werkgever biedt geen Anw-hiaat pensioenregeling, heeft u onder voorwaarden de mogelijkheid om de regeling vrijwillig voort te zetten voor maximaal 3 jaar. Dit betekent dat u blijft deelnemen aan de Anw-hiaat pensioenregeling bij Stichting Pensioenfonds Pon (Ring A) en de gehele premie zelf betaalt. De premie wordt bepaald door uw leeftijd en het Anw-bedrag van de overheid.

Het moment dat u weer gaat deelnemen aan een Anw-hiaat pensioenregeling bij een nieuwe werkgever, moet u ons hiervan op de hoogte stellen. De vrijwillige dekking bij Stichting Pensioenfonds Pon (Ring A) wordt dan gestopt.

Wilt u gebruikmaken van de mogelijkheid om de Anw-hiaat pensioenregeling vrijwillig voort te zetten? Neem dan binnen 
9 maanden na uitdiensttreding contact met ons op.

Icons made by Freepik from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BY