Home‎ > ‎Ring P‎ > ‎Uw situatie verandert‎ > ‎

U gaat (bijna) met pensioen


U gaat (bijna) met pensioen


 

Met pensioen op 68-jarige leeftijd

Gaat u met pensioen als u 68 jaar wordt? Dan hoeft u niets te doen. Wij sturen u ongeveer 6 maanden voor uw 68e verjaardag de pensioeningang-brief toe. In deze brief staat een aantal keuzemogelijkheden toegelicht met een uitleg van de gevolgen van deze keuzes. Als wij de formulieren minimaal 3 maanden voor de pensioendatum retour ontvangen, zorgen wij ervoor dat u het pensioen ontvangt in de maand waarin u 68 jaar wordt.

Eerder met pensioen

U kunt ervoor kiezen om eerder met pensioen te gaan. Dat betekent dat u eerder stopt met pensioen opbouwen en uw pensioenuitkering eerder laat ingaan. Uw pensioen wordt hierdoor lager. Ook het partnerpensioen dat uw partner krijgt na uw overlijden wordt lager. 

Wilt u eerder met pensioen gaan? Neem minimaal 3 maanden voor de gewenste pensioeningangsdatum contact met ons op. Vergeet daarnaast niet om tijdig uw werkgever te informeren.

Gedeeltelijk met pensioen

Het is mogelijk om voor uw 68-jarige leeftijd minder te gaan werken. Het inkomen kunt u aanvullen met een gedeeltelijke pensioenuitkering. U laat uw pensioen eerder (gedeeltelijk) ingaan en u stopt (gedeeltelijk) met pensioen opbouwen. Dat betekent dat uw pensioen na uw 68-jarige leeftijd lager wordt. Ook het partnerpensioen dat uw partner krijgt na uw overlijden, wordt hierdoor lager. 

Als u minimaal 3 maanden voor de gewenste ingangsdatum van het deeltijdpensioen contact met ons opneemt, maken wij een voorstel voor u.